home

Bemutatkozás

Torma Zita vagyok, 2010 nyarán végeztem az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pszichológia szakán, azóta a gyermekvédelemben világában dolgozom. Egyaránt segítettem gyermekotthonokban, nevelőszülőknél nevelkedő gyermekeket; illetve az őket nevelő szakembereket (nevelőszülők, nevelők, gyermekfelügyelők). Jelenleg elsősorban felnőttekkel dolgozom, egyrészt a VIII. kerületi családsegítőben, másrészt a magánpraxisomban.

2013-tól az ESZTER Alapítvány ambulanciáján végeztem pszichológiai munkát. Elsősorban szexuális támadás áldozatává vált gyermekek és felnőttek pszichés ellátásával foglalkozom, de munkám során érzelmi, fizikai szempontból bántalmazott embereknek is nyújtok segítséget.

Jelenleg klinikai és mentálhigiéniai felnőtt szakpszichológusnak tanulok a Pécsi Tudományegyetemen. Rendszeresen veszek részt továbbképzéseken felnőtt- és gyermekpszichológusi munkám kapcsán.

Az alapdiploma megszerzése előtt Antalfai Márta ’Kincskereső Meseterápiás Módszerét’ elsajátítottam. A módszer segítségével önismereti, trauma-feldolgozó csoportokat vezetek, illetve a jelenleg képzésben lévő meseterapeuta jelöltek kiképzését végzem.

Az egyetem után az Integratív Pszichoterápiás Egyesület módszer-specifikus képzésén vettem részt, jelenleg a szupervíziós szakaszt teljesítem.

Önismereti képzésemet aktív analitikus szemléletben végeztem el. Célom az, hogy a módszer-specifikus képzés elvégzése után pszichoterapeutává váljak. Az egyéni önismereti munka mellett csoportban, pszichodráma módszer segítségével tovább mélyítem önismeretemet.

Az egyéni és csoportos pszichológiai konzultációk során az eddig megismert módszerek integrálására törekszem, a különböző technikákat a problémáknak megfelelően alkalmazom.

A pszichológiai munkámat Ormay István szupervíziója mellett végzem.